Vloerverwarming

Vloerverwarming

VloerverwarmingIn onderstaande tekst kunt u lezen hoe het infresen van vloerverwarming in zijn werk gaat, naast het infresen van vloerverwarming kunnen wij uiteraard ook gebonden vloerverwarming verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het stofvrij inslijpen van de vloerverwarming gebeurt door middel van de JK Floorgrinder. De Floorgrinder is een gepatenteerde machine die speciaal voor het inslijpen van vloerverwarming is ontwikkeld. Naast het slijpen van de sleuven zuigt het ook direct alle stof op. Hierdoor blijft de woning bewoonbaar tijdens de installatie.

Met behulp van de Floorgrinder worden de vloerverwarminggroepen in een strak slakkenhuispatroon geslepen. Hierbij worden altijd de aanvoer- en retourslang naast elkaar gelegd, zodat er een optimale warmtespreiding in de vloer ontstaat.

Als de sleufen zijn geslepen worden de slangen voor de vloerverwarming hierin aangebracht. Hierna worden de vloerverwarmingbuizen op de verdeler gemonteerd. De vloerverwarming is nu klaar om gevuld en getest te worden.

Direct na de installatie van de vloerverwarming kan er begonnen worden met het afwerken van de vloer. Vrijwel alle afwerksoorten zijn mogelijk te weten: tegels, natuursteen, gietvloeren, parket en vloerbedekking.

Indien de vloer voorzien is van tegels of als het een betonnen vloer betreft, bestaat er nog de mogelijkheid tot het inslijpen van vloerverwarming. Door middel van een proefslijp wordt er vastgesteld of de tegels vast genoeg op de ondervloer liggen. Bij een betonvloer wordt door middel van een proeffraïs de hardheid bepaald.